Markkinoiden paras saatavilla oleva JETTA 2.0 seinärakenne

Energiatehokas ja ekologinen

Jetta-Talon seinärakenne on energiataloudellinen ja -tehokas. Energiaa säästävä ekologinen rakenne ei ole meille mikään uusi asia, vaan se on ollut jo pitkään tapamme tehdä koteja.

Rakenteemme on ollut ja on edelleen aikaansa edellä, sillä olemme aina kiinnittäneet erityistä huomiota rakenteen laatuun ja energiatehokkuuteen. Meille ei riitä ainoastaan se, miltä talo näyttää, vaan kodin pitää olla laadukas myös siltä osin, mitkä jää katseelta piiloon. Kestävän kehityksen mukainen uniikki seinärakenteemme tuo merkittäviä säästöjä energiakuluissa, kun turhia ilmavuotoja ei ole.

Päärakennusmateriaalimme on puu, joka on luja, lämpöä varaava ja uusiutuva luonnonmateriaali.  Kestävän kehityksen mukaiset kotimme ovat laadukkaita, turvallisia ja terveellisiä puutaloja. Jetta-kodit kestävät laadukkaan rakenteensa vuoksi sukupolvelta toiselle.

Puun hyviä ominaisuuksia on kyky sitoa hiiltä koko elinkaarensa ajan. Puumateriaali toimii ilmastonmuutosta hidastavana hiilinieluna. On arvioitu, että puusta valmistettu omakotitalo sitoo hiiltä keskimäärin saman verran kuin hiilidioksidia vapautuu perheen kymmenen vuoden autoilusta tai kymmenestä etelän lomamatkasta.

Viereisellä tontilla sijaitseva oma JET-Puun saha varmistaa puumateriaalin saatavuuden ja laadukkuuden. Samalla myös säästämme puumateriaalin rahtaamisesta syntyvissä rahti- ja logistiikkakustannuksissa. Puun jalostaminen rakennusmateriaaliksi synnyttää vähän ilmastopäästöjä.

Markkinoiden paras JETTA 2.0 seinärakenne vastaa ilmastonmuutoksen haasteisiin

Olemme jo pitkään työskennelleet mahdollisimman laadukkaan seinärakenteen puolesta. Rakenteemme on kaikin osin vastuullinen, kestävän kehityksen mukainen, terveellinen, turvallinen ja energiatehokas. Panostamalla asumisen laatuun, innovaatioon ja kiertotalouteen kannamme samalla myös vastuuta ilmastomuutoksen haasteista.

JETTA 2.0 seinärakenteen perustana olemme käyttäneet  Rakennusinsinööriliiton (RIL) uudet veden- ja kosteudeneristyssuositukset ja -ohjeet (107–2022) ohjeistusta.

RIL 107:ssa on otettu huomioon ilmastonmuutoksen eli ilmaston lämpenemisen ja ilmankosteuden lisääntymisen vaikutuksia pitkällä aikavälillä.

Päivitykset sekä rakennustekniset että rakennusfysikaaliset tarkastelut on tehty pitäen silmällä 2080 ilmastoa vastaavat vaatimukset. Tulevaisuudessa ääri-ilmiöt ilmastossa tulevat lisääntymään, tuoden mukanaan entistä kosteampia syys- ja talvijaksoja.

JETTA 2.0 on kestävän kehityksen seinärakenne

Jetta-Talolta saat kodillesi RIL-ohjeistukset ja suositukset täydellisesti täyttävän seinärakenteen.

Uudistetun JETTA 2.0 seinärakenteen U-arvo eli lämmönläpäisykerroin on 0,13 mikä on 24 % määräystasoa parempi.

Tuulensuojalevynä käytetään 25 mm paksuista puukuitulevyä, mikä lämpöä eristävänä tuulensuojana nostaa rakenteen lämpötilaa, laskien samalla sen suhteellista kosteutta. Puukuitulevy ehkäisee hengittävän rakenteensa ansiosta mahdollisia ilmastonmuutoksen aiheuttamia muuttuvia olosuhteita, jotka saattavat lisätä riskiä mikrobikasvuston syntymiselle tuulensuojan sisäpinnassa sekä puurungon ulko-osissa.

JETTA 2.0 seinärakenteessa käytettävä uretaanieriste mahdollistaa
RIL 107 suosituksen toteutumisen, jolla saavutetaan kosteusteknisesti paras ja turvallisin ratkaisu. Lämmöneristettä ei suositella käytettäväksi höyrynsulun sisäpuolella.

Kysy lisää lähimmältä edustajaltasi

JETTA 2.0 seinärakenteen edut:

  • Energiatehokas (U-arvo 0,13) ja ilmatiivis
  • Kosteusteknisesti erinomainen
  • Paloturvallinen
  • Pitää sisäilman tasalämpöisenä, terveellisenä ja raikkaana kaikkina vuodenaikoina
  • Uretaanieristeen ja sisäkipsilevyn väliin jäävä tekniikkatila mahdollistaa joustavat sähkö- ym. tekniikka-asennukset työmaalla kipsilevyä irrottamatta ja höyrynsulkua rikkomatta

Jetta-Talo toimittaa Suomen tiiveimmät puutalot

Jetta-kodin rakentamisessa ja asennuksessa kiinnitetään erityistä huomiota talon tiiveyteen. Tätä kautta talomme ovat energiatehokkaita, mukavia ja turvallisia. Vertia Oy:n tekemissä tutkimuksissa 2023 mitattiin Suomessa satoja talotehtaiden toteuttamia taloja.

Vuoden 2023 todistus Jetta-Talon Jetta-kotien ilmatiiveydestä:

”Tekemiemme ilmatiiveysmittausten perusteella Jetta-kotien rakenteellinen ilmatiiveys (ilmanvuotoluku qE50 / q50) on toimialaansa nähden alan paras.” (Vertia Oy)

 

Tutkimuksessa Jetta-Talojen ilmatiiveyden keskiarvo oli 0,37 m3/hm2, kun alan keskiarvo oli 0,87 m3/hm2. Jetta-Talon Levyvalmistoimituksissa keskiarvo oli 0,34 m3/hm2.

 

 

Lue lisää tutkimuksen tuloksista ›

Jetta-Talo puutalopaketti syntyy lähimetsien puusta

Käytämme Jetta-kotien rakentamiseen vain kotimaista, lähellä tehdastamme kasvanutta PEFC-sertifioitua puuta. Olemme minimoineet puun kuljetusmatkat, sillä puuraaka-aine jalostetaan sahatavaraksi oman tytäryhtiömme JET-Puun sahalla, aivan talotehtaamme vieressä. Jetta-kotien tuotannossa hyödynnämme puumateriaalin erittäin tarkasti. Näin säästämme  luonnonvaroja ja pystymme pitämään talopakettiemme hinnat sopuisina.

Hirsirakentamista pidetään yleisesti ympäristön kannalta parhaana tapana tuottaa omakotitalo. Suomalaisesta puusta rakennettu Jetta-koti on lähes joka suhteessa vähintään yhtä hyvä, ellei jopa parempi ratkaisu ekologisen kodin rakentamiseen kestävästi. Jetta-kodin valinta on merkittävä ekoteko ja investointi ympäristön hyvinvointiin

Omannäköinen Jetta-koti!

Salmelan perhe asuu Etelä-Suomessa kahden lapsensa kanssa. He ovat olleet tyytyväisiä rakennusprosessiin ja että saivat tehdä omannäköisen Jetta-kodin.

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.