Jetta-Talon talopaketti on nopea ja helppo tapa rakentaa omakotitalo, mutta varsinaiseen rakennusvaiheeseen pääseminen vaatii valmistelua. Lue vinkkimme, kuinka pääset rakentamaan mahdollisimman nopeasti!
Jetta-Talon talopaketti on nopea ja helppo tapa rakentaa omakotitalo, mutta varsinaiseen rakennusvaiheeseen pääseminen vaatii monenlaista valmistelua ja suunnittelua. Olemme keränneet tähän vinkkejä asiakkaillemme, jotka haluavat päästä mahdollisimman nopeasti rakentamaan omaa Jetta-kotia.
Omakotitalon rakentaminen talopaketin avulla on tällä hetkellä erityisen suosittua, ja omaa Jetta-kotia tilatessa on syytä ottaa huomioon, että paketin toimitusaika on useita kuukausia. Tarkan tiedon kunkin hetken jonosta ja siitä, millaisia toimitusaikatauluja uskallamme luvata, saat alueesi edustajalta.
Rakentamisen aloittamisaikatauluun on kuitenkin mahdollista vaikuttaa hyvällä suunnittelulla ja varautumisella – ja niiden avulla itse talon rakentaminenkin sujuu helpommin ja nopeammin.
Näiden vinkkien avulla saat aloitettua Jetta-kotisi rakentamisen mahdollisimman ripeällä aikataululla. Samalla tulet varmistaneeksi, että rakennushanke käynnistyy kaikkien osapuolten kannalta juuri niin kuin pitääkin.
1. Talon rakentaminen alkaa tontista ja talopaketista
Tontin ostaminen tai vuokraaminen on ensimmäinen asia, joka täytyy hoitaa ennen kuin rakentamista voi suunnitella.
Kaikki talot eivät sovellu kaikenlaisille tonteille. Jos sinulla on jo oma tai vuokrattu tontti, sen ominaisuudet on syytä ottaa huomioon kotia suunniteltaessa.
Vaikka Jetta-Talon talopaketeissa on runsaasti muuntelumahdollisuuksia, talopaketin valitsemiseen ja suunnitteluun kannattaa käyttää kunnolla aikaa. Se kuitenkin määrittää, minkälainen uusi kotisi tulee olemaan.
2. Dokumentit kuntoon Jetta-Talon edustajan kanssa
Ennen kuin Jetta-Talon talotehdas voi aloittaa uuden talon valmistamisen, tulee sopimusten ja suunnittelun lähtötietojen olla kunnossa. Edustajamme käy kanssasi läpi kaikki lähtötietoihin tarvittavat paperit ja muut huomioitavat asiat, joita on verrattain paljon.
Niiden määrää ei kannata silti pelästyä! Suunnitteluassistentti on vielä myöhemmin sinuun yhteydessä lähtötietojen osalta, puhelimitse tai sähköpostitse.
Ennen tehtaalle tehtävää tilausta vaaditaan
- edustajamme täyttämä tilauslomake
- edustajamme täyttämä toimituserittely
- sopimuspohjakuvat
- sopimusjulkisivut
- ajo-ohje tontille
Ennen varsinaisen suunnittelun aloittamista tarvitaan myös
- pääpiirustusten lähtötiedot
- välimaalauksen värityssuunnitelma
- tonttikartta
- talon sijoituspiirros
- liitoskohtalausunto
- asemakartta
- LVI-suunnittelun lähtötiedot
- perustamistapalausunto
- kalustekuvat
Kun nämä tiedot on toimitettu tehtaalle, kotisi suunnittelu voi alkaa!
3. Maaperätutkimuksesta perustusten pystyttämiseen
Ennen rakentamisen aloittamista on tontillesi tärkeää tehdä pohjatutkimus. Tämän myötä on mahdollista suorittaa perustussuunnittelu. Perustussuunnittelussa käytämme kumppanina maaperätutkimuksen ja maarakennustöiden asiantuntijaa Perustavaa, joka mitoittaa tontille oikean kokoiset perustukset.
Suunnitteluassistenttimme pitää sinut ajan tasalla suunnittelu- ja toimitusprosessin etenemisestä ja sen aikataulusta.
4. Suunnittelusta rakennuslupaan
Kun kaikki suunnittelun lähtötiedot ovat kunnossa, päästään laatimaan rakennuslupapiirustukset, että rakennushankkeesi saa vaaditun rakennusluvan.
Kodin ulkoasun, toiminnallisuuden ja pohjan suunnittelussa saat avuksesi kokeneiden suunnittelijoidemme ammattitaidon sekä tarvittaessa myös sisustusarkkitehdin osaamisen.
Lupapiirustusten lisäksi myös kalustesuunnitelmien, sähkösuunnitelmien, LVI- ja viemärisuunnitelmien sekä perustussuunnittelun tulee olla kunnossa. Teemme kalustesuunnittelussa yhteistyötä Puustelli-keittiöiden kanssa, ja olemme tukenasi kaikkien suunnitelmien laatimisessa.
Hyvissä ajoin tehty kalustesuunnitelma auttaa hahmottamaan tilaa sekä määrittämään ja varmistamaan oikeat paikat pistorasioille, vesiputkille ja viemäreille. Lopputuloksesta tulee parempi ja tekeminen on joustavaa, kun sähkö- ja LVI-asentajilla on ajoissa tiedossa oikeat paikat johdoille, putkille, liitännöille sekä muille tarvittaville asioille. Esimerkiksi linjakaivojen sijainti tulee määrittää jo rakennuslupapiirustusten yhteydessä.
Paikkakuntakohtaiset rakennusvalvonnan aikataulut on syytä ottaa huomioon rakennuslupaa hakiessa. Lupa-asiat etenevät usein nopeasti pienemmillä paikkakunnilla, mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudulla luvan saamiseen saattaa vierähtää useampi kuukausi.
Edellä mainittujen asioiden hoitaminen asiallisesti tähtää siihen, että rakennuslupahakemuksesi käsitellään ripeästi ja hyväksytään. Rakennusluvan saavuttua oman Jetta-kodin rakentaminen voi alkaa.
Ota yhteyttä lähimpään edustajaamme, ja aloita matka omaan Jetta-kotiisi jo nyt!