Kaikki tieto yhdestä paikasta – myJETTA palvelu

Suola ja pippuri Seinäjoen asuntomessuilla

Asuntomessukoti Seinäjoelle valmistui 2016. Tilaa on 189 m2, huoneita 5 h ja keittiö sekä aula. Messujen aikaan talon nimenä oli Keittiömaailman suola ja pippuri, nimensä talo sai värimaailmansa inspiroimana.

Marikan, Arin, Tuukan ja Kiian pitkäaikainen haave omakotitalosta toteutui kun tämä talo rakennettiin Seinäjoen asuntomessualueelle. Talossa toteutettiin perheen kaikki toiveet huikean korkeista huonetiloista mustaan keittiöön, upeaan paneeliseinään ja ukin tekemään ladonoveen.

Marikan ja Arin koti on Jetta-talon valmistama ja Sari Muhonen piirsi sen perheen toiveiden pohjalta. Talon värityksen mukaan talo sai lempinimen suola ja pippuri. Sisustusarkkitehti Sirkka-Liisa Hietaniemi oli mukana projektissa aivan ensimetreiltä.

Suuret terassit ympäröivät taloa antaen valtavasti lisätilaa lämpimään vuodenaikaan. Heti sisääntullessa huomio kiinnittyy kauniiseen yksityiskohtaan. Arkieteisen ovi on perheen ukin valmistama ja toimii liukuoven tapaan. Mekanismi löytyi Starkista. Rouhea tyyli sopii vaaleaan tilaan. Oven pyöreästä ikkunasta lankeaa kaunis valo eteistilaan. Eteisen lattiaan asennettiin 90 x 90 kokoinen Laattapisteen laatta ja sieltä aukeaa näkymä kohti makuuhuonetta. Seinään valittiin tehokas kontrasti, kaunis pärekattoa muistuttava paneeli, joka käsiteltiin mustaksi.

Kodin alakerran oleskelutilat ovat yhtä suurta tilaa ja korkeuksiin nouseva katto tekee vaikutuksen. Kattoon asennetut akustiikkapanelit ja  akustiikkalevystä toteutettu taulu pehmentää tilan ääniä. Portaikon taustaseinälle maalattiin Tikkurilan värikartan sävyistä graafinen teos. Mustat ikkunanpuitteet antavat tilaan ryhtiä

Uniikki takka suunniteltiin tätä kotia varten ja sen toteutti Tulituote. Takkasydän on italialainen Piazzetta. Aluksi tilaan mietittiin betoniportaita mutta suunnitelmaan tuli muutos kun kuvan portaat löytyivät. Metallirunkoinen portaikko on keveä, koska sen toinen reuna on irti seinästä. Portaat ovat kotimaisen Caavan mallistoa.

Keittiö on keskeisellä paikalla ja siksi se suunniteltiin näyttäväksi. Kaapistot toteutti Keittiömaailma. Taustaseinä on kokonaan musta, kaapistot ovat mustaa Scuro-mallistoa ja saareke saman malliston harmaata kaapistoa. Aamiaiskaappi löytyy korkeasta kaappirivistöstä. Tasot ovat mustaa Ylämaan graniittia. Marika on ollut keittiöön tyytyväinen, ilme on moderni ja selkeä. Saarekkeesta haluttiin niin suuri, että koko perhe mahtuu kokkaamaan sen ympärillä.

Ruokatilan paikka on keittiön ja takan välissä ja siitä aukeavat pariovet suoraan terassille. Takka rajaa mukavasti tilat, mutta ei estä liikaa näkyvyyttä.

Vanhempien makuuhuone on alakerrassa. Sirkka-Liisan suunnittelema Ruoto – sängynpääty nousee taustasta. Sängynpäädyn valmisti Arin isä Siparilan paneelista. Vanhempien makuuhuoneen vieressä sijaitsee oma kylpyhuone, jonka kautta on kulku myös kodinhoitohuoneeseen ja saunatiloihin. Marokkohenkiset laatat tuovat tilaan persoonallisuutta.

Yläkerran aulaan sisustettiin arkiolohuone television katsomista ja lasten puuhia varten. Myös lastenhuoneet sijaitsevat yläkerrassa, aulan molemmin puolin. Tuukan huoneeseen tehtiin valtava maalaus hänen ideoidensa pohjalta. Yläkerrassa on myös yhdistetty työ-ja vierashuone. Vierashuoneen parivuode on piilotettu kaappiin. Kotimainen Aaltopuu toteutti idean toiveiden pohjalta.

Toivosen perhe on tyytyväinen uuteen kotiinsa. Messujen jälkeen on ihana saada nauttia oman kodin rauhasta ja valmiista messualueesta.

Talomalleistamme löytyy oikea koti jokaiselle perheelle – tarvittaessa pienillä tai vaikka suuremmillakin muokkauksilla. Tutustu ideamallistoon ja ota yhteyttä edustajaamme!

Omannäköinen Jetta-koti!

Salmelan perhe asuu Etelä-Suomessa kahden lapsensa kanssa. He ovat olleet tyytyväisiä rakennusprosessiin ja että saivat tehdä omannäköisen Jetta-kodin.

Kahden Jetta-kodin rakentaja tietää

Jetta-Talolla on ollut iso rooli kouvolalaisen Ulla-Maija Toivosen elämässä. Toivonen on paitsi rakentanut perheensä kanssa kaksi Jetta-kotia, hän on myös…

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.