Markkinoiden paras saatavilla oleva JETTA 2.0 seinärakenne

Porin messukodissa nähtiin skandinaavista selkeyttä ripauksella rock-henkisyyttä

Porissa Kokemäen joen rannalla sijaitsevalla Karjarannan-asunmessualueelle rakentui nelihenkisen Santalan perheen reilun 200 neliön suuruinen omakotitalo, jonka suunnitteli ja toimitti Jetta-Talo. Kodin ikkunoista avautuu vehreää puistomaisema. Tilat suunniteltiin ja räätälöitiin tarkasti nelihenkisen lapsiperheen tarpeiden mukaan. Alakerta on suurimmalta osaltaan yhtenäistä tilaa.

Porin asuntomessukoti suunniteltiin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ajattomat pinnat saivat rinnalleen messujen ajaksi Apulannan voimakaksikon Toni Virtasen ja Sipe Santapukin kädenjälkeä. He toimivat Jetta-kodin kohteessa toimineen päänäytteilleasettajan Kodin Terra Prisman yhteistyökumppaneina. Yhteishyvän artikkeli, 2018

Kohteen arkkitehtuurista vastasi Kaappo Laine. Sisustuksen pintamateriaalivalinnoissa auttoi Jetta-Talon sisustusarkkitehti Sirkka-Liisa Hietaniemi. ”Tulin projektiin siinä vaiheessa, kun arkkitehtuuri oli jo lukittu. Tehtäväni oli auttaa asiakasta valitsemaan kohteeseen  pintamateriaalit. Kodin irtosisustuksen ja sisustusdetaljit viimeisteli Kodin Terran henkilökunta yhteistyössä Apulanta yhtyeen Sipe Santapukin ja Toni Virtasen kanssa”.

Santalan perheen kodissa Apulannan Toni Virtanen ja Sipe Santapukki suunnittelivat sisustuksen täysin itse yhteen talon huoneista yhdessä Kodin Terran henkilökunnan kanssa. Toni Wirtanen vastasi kirjaston stailauksesta, ja halusi tilasta  vintage -henkeä huokuvan kirjaston. Siellä voi istahtaa hetkeksi arjen kiireistä rennoille nahkanojatuolille ja kuunnella vaikkapa musiikkia. Tilan sisutukseen tuotiin mm. vintagekirjahylly 50 -luvulta.

Sipe Santapukki puolestaan stailasi rock-miehelle ehkä hieman epätyypillisen tilan: pienen 5-vuotiaan tytön huoneen. Tummanpuhuvan punk-estetiikan sijaan siellä nähtiinkin värikäs, leikkisä ja elämäiloa huokuva lastenmaailma, jonne tuotiin jättisuuri eläinaiheinen tapetti. Tila sisustettiin kierrätyskalusteilla. Kodin terran henkilökunta viimeisteli tilata runsaalla rekvisiitallaan. Yhteishyvän artikkeli, 2018

 

– Suomalaisilla omakotirakentajilla on usein toivelistan kärjessä avarat, valoisat ja ilmavat oleskelutilat.  Tätä perusratkaisua käytettiin myös Santalan perheen  talossa. Keittiö sijoittui tässä kodissa asiakkaiden toiveiden mukaisesti kulman taakse katseilta piiloon. Lapsiperhearjessa voidaan kokea että on helpompaa, ettei keittiö kaikkine arkiromppeineen ole jatkuvasti näkyvillä. Televisio halutaan nykyisin myös yhä useammin omaan tilaansa. Se ei enää määritä olohuoneen kalusteiden paikkoja, kertoo Sirkka-Liisa Hietaniemi. Yhteishyvän artikkeli, 2018

Asiakkaan toiveissa sisustuksen lähtökohtana oli iso valkoinen lattialaattaa kaikkialle yleisiin tiloihin lukuun ottamatta lasten makuuhuoneita. Näyttävät kasviaiheiset tapetit, puumateriaalit ja muut luonnonmukaiset elementit pehmentävät sisustusta. Kasviaiheisia tapetteja löytyy niin makuuhuoneista kuin keittiöstäkin. Eteishallin puuteos, pölkkyjakkarat, vaneriset lauteet jatkavat samaa tyyliä.

Messutalon tilat räätälöitiin tarkkaan nelihenkisen lapsiperheen arkeen. Lapset on otettu huomioon erityisesti materiaalivalinnoissa, kuten lastenhuoneiden sähäkän pinkeissä Timberwisen parkettilattioissa, sekä esimerkiksi säilytystilojen suunnittelussa. Päämakuuhuoneen yhteyteen haluttiin iso pukeutumishuone, joka tuo pientä ylellisyyttä arkeen. Siellä jokaiselle vaatteelle, korulle ja vyölle on oma paikkansa

– Perheasunnoissa on pitää miettiä tarkkaan, mihin neliöt käytetään. Säilytykselle tulee varata riittävästi tilaa. Arki helpottuu, kun kaikille tavaroille on oma paikkansa.

 

Näitä asioita suomalaiset toivovat omakotitalolta!  

  • Avarat, ajattomat ja valoisat tilat.
  • Isot ikkunat
  • Yksi suuri oleskelutila, joissa yhdistyy olohuone, ruokailutila sekä keittiö.
  • Tv:n katselulle ja pelaamiseen halutaan oma tila esimerkiksi parvelle tai erillisessä tv-huoneessa.
  • Kaapistojen sijaan toivotaan tilavia pukeutumishuoneita tai seinään huomaamattomasti integroituja säilytysjärjestelmiä.
  • Saunasta sisustetaan usein spa- tyylinen kotikylpylä. Neliöitä ei välttämät käytetä paljon, mutta tilat suunnitellaan huolellisesti laadukkailla materiaaleilla.
  • Valaistus on nykyrakentamisessa tärkeässä roolissa.
  • Isot, viihtyisästi sisustetut terassit. Terassit halutaan useimmiten lasittaa ja suojaisan terassin yhteyteen sijoitetaan usein moderni ulkoallas.
  • Jos mahdollista, sauna sijoitetaan usein omaan rakennukseensa päärakennuksen yhteyteen.

Artikkeli pohjautuu päivitettynä Yhteishyvän julkaisuun  Yhteishyvän artikkeli, 2018

 

Omannäköinen Jetta-koti!

Salmelan perhe asuu Etelä-Suomessa kahden lapsensa kanssa. He ovat olleet tyytyväisiä rakennusprosessiin ja että saivat tehdä omannäköisen Jetta-kodin.

Kahden Jetta-kodin rakentaja tietää

Jetta-Talolla on ollut iso rooli kouvolalaisen Ulla-Maija Toivosen elämässä. Toivonen on paitsi rakentanut perheensä kanssa kaksi Jetta-kotia, hän on myös…

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.