Kaikki tieto yhdestä paikasta – myJETTA palvelu

Lindan ja Nikon OSLO-koti luonnon helmassa

–Tonttia etsittiin useampi vuosi, mutta lopulta meillä kävi onni! Tämä tontti sijoittuu asuinalueen rauhalliseen kulmaan, jossa on metsä ja luonto vieressä. Palvelut ovat hyvin lähellä, Tampereen keskustaan ajaa vain vartissa Linda kertoo.Niko jatkaa, että heillä ei ollut erityisiä toiveita talon muodosta tai pohjaratkaisusta ennen sopivan tontin löytymistä.

Pariskunta päätyi valitsemaan Jetta-Talon elementtitoimituksen, jonka urakoitsijat rakensivat valmiiksi kodiksi.
– Meillä ei ole siihen rakentamiseen tarvittavaa osaamista. Suurena apuna rakennusprojektissa oli alusta loppuun saakka Nikon isä, joka on rakennusalan ammattilainen. Hän opasti nuoria kaikissa työvaiheissa aina tarjousten pyytämisestä alkaen.
– Löysimme hyvät yhteistyökumppanit ja urakoitsijat
eri työvaiheisiin. Projekti sujui hyvän suunnittelun ansiosta vaivattomasti ja vältyimme isoimmilta vastoinkäymisiltä. Pääsimme muuttamaan
valmiiseen kotiin suunnitellun aikataulun mukaisesti, Niko kertoo.

Talomalliksi valikoitui Jetta-Talon OSLO-talomalli, joka räätälöitiin
pariskunnan toiveiden mukaan. Mallisto on Jetta-Talon suunnittelutiimin luoma, moderni talomalli-kokonaisuus ja se edustaa muunneltavaa ja funktionaalista, modernia, skandinaavista puutaloarkkitehtuuria.

Lindan ja Nikon 117-neliöisessä kodissa on 4 huonetta ja keittiö. Itse rakennusvaihe sujui todella joutuisasti: syksyllä -20 tehtiin tonttikaupat. Rakennuslupa haettiin jo saman vuoden joulukuussa. Maatyöt puunkaatoineen aloitettiin helmikuussa -21 ja taloelementit saapuivat jo maaliskuun puolessa välissä. Taitavat timpurit tekivät kodin valmiiksi
nopeasti – uuteen kotiin päästiin muuttamaan jo kesäkuun lopussa.

Kodin suuret linjat huoneineen Linda ja Niko hahmottelivat yhdessä näkymien ehdoilla. Kaikki detaljit ovat Lindan tarkan visuaalisen silmän  tulosta. Vaikka suunnitteluaika oli suhteellisen lyhyt, jo rakennusvirastoon lähetetyt lupakuvat oli piirretty todella tarkoiksi. Hän piirsi myös jokaiseen huoneeseen tarkat huonekortit, joihin määriteltiin kaikki tarvittava.
– Suunnittelimme kaiken valmiiksi jo tuossa vaiheessa, että työmiehillä olisi mahdollisimman selkeät ohjeet tehdä työnsä. Näin meidän ei tarvinnut olla koko ajan rakennustyömaalla ohjaamassa.

Sisätiloissa on runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia.
– Sisätilojen suunnitteleminen oli mielestäni
todella kivaa. Mietin paljon näkymiä – mitä näen, kun tulen tilaan tai olen tilassa. Esimerkiksi olohuoneen takka on sijoitettu tuolle paikalle, että se toimisi omanlaisenansa tilanjakajana ja rytmittäisi suurta avotilaa. Se myös
samalla peittää makuuhuoneen oven, joka on sen takana. Nyt oven huomaa vain tietystä kulmasta katsottuna.

Toinen kodinyleisilmettä siistinä pitävä idea oli tehdä vaatehuone eteiseen.
– Ideaali tilanne perinteisessä eteisessä on, että esillä on vain muutama takki ja parit kauniit kengät. Meillä se ei ainakaan ole niin, joten ulkovaatteet ovat piilossa liukuoven takana olevassa, isossa vaatehuoneessa. Kodin värimaailmaa suunniteltiin myös tarkoin. Muun muassa kiinteät kalusteet tilattiin Puustellilta Tikkurilan erikoisvärein: keittiön ovissa se on Mediaani- ja kodinhoitohuoneessa Kashmir-sävy. Kodin yleisten tilojen seinäpinnat ovat muutoin valkoiset, mutta yksi seinistä on Tikkurilan Myötätuuli-sävyinen.
-Seinä oli jo maalattu, kun aiemmin tilatut keittiönkaapit tulivat. Ensiksi ajattelin että kaapistojen väri ei sovi yhteen seinävärin kanssa. Mutta nyt pienen ajan kuluttua, se ei enää häiritse, Linda naurahtaa.

Nikon ja Lindan uuden kodin rakennuttaminen sujui jopa niin hyvin, etteivät he kokeneet monen tuntemaa väsymistä missään vaiheessa.
– Pidän sisustuksien suunnittelusta ja rakenteellisten ratkaisujen pohtimisesta, olisiko siinä yksi syy, että projekti ei tuntunut raskaalta
missään vaiheessa.

Lue lisää ideatalomalleista

Omannäköinen Jetta-koti!

Salmelan perhe asuu Etelä-Suomessa kahden lapsensa kanssa. He ovat olleet tyytyväisiä rakennusprosessiin ja että saivat tehdä omannäköisen Jetta-kodin.

Kahden Jetta-kodin rakentaja tietää

Jetta-Talolla on ollut iso rooli kouvolalaisen Ulla-Maija Toivosen elämässä. Toivonen on paitsi rakentanut perheensä kanssa kaksi Jetta-kotia, hän on myös…

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.