Kaikki tieto yhdestä paikasta – myJETTA palvelu

Kahden Jetta-kodin rakentaja tietää

Jetta-Talolla on ollut iso rooli kouvolalaisen Ulla-Maija Toivosen elämässä. Toivonen on paitsi rakentanut perheensä kanssa kaksi Jetta-kotia, hän on myös itse Jetta-Talon myyntiedustaja – samalla alueella, jolla hänen miehensä oli ennen häntä. Seitsemän lapsen äitinä Toivonen myös tietää, minkälaiset ovat viihtyisän ja toimivan kodin vaatimukset isollekin perheelle.

“Kun aloimme rakentaa ensimmäistä Jetta-kotiamme vuonna 2003, meillä oli mieheni Teemun kanssa 3- ja 5-vuotiaat lapset, ja kolmas lapsi syntyi siinä vaiheessa kun muutimme taloon”, kertoo Ulla-Maija Toivonen, kahden Jetta-kodin rakentaja ja Jetta-Talon myyntiedustaja Kymenlaakson alueella.

“Meillä oli toiveissa lapsiystävällinen ja turvallinen alue, ja löysimmekin Kuusankoskelta sopivan tontin. Rakensimme puolitoistakerroksisen talon, eli yläkertaan tuli putkiullakko, jonne jätimme mahdollisuuden kahdelle makuuhuoneelle, vessalle ja vaatehuoneelle. Yläkerta valmistui myöhemmin vuonna 2007. Alakertaan tulivat huoneet silloisen perhekoon tarpeisiin.”

Päädyimme Jetta-kotiin muun muassa energiatehokkuuden ja ekologisuuden ansiosta.
“Olimme sekä suunnittelun että rakentamisen suhteen hyvin omatoimisia. Mieheni kummisetä, joka on arkkitehti, teki meille piirustukset, ja rakennusmestari-isäni toimi vastaavana työnjohtajana.

Häneltä saimme apua myös moneen käytännön kysymykseen. Rakensimme ensimmäistä kotiamme noin vuoden ajan, kunnes pääsimme muuttamaan.”

“Olimme tosi nuoria ja asennoiduimme rakennusprojektiin sillä tavalla, että päivät käydään töissä ja iltaisin ja lauantaisin rakennetaan. Se oli raskasta, mutta mukavaa aikaa, ja lapset olivat mukana raksalla ajelemassa polkutraktorilla ja leikkimässä leluillaan. Lasten kanssa raksalla oleminen oli meille aivan luonnollinen ratkaisu, ja rakentamisaika oli heistäkin mukavaa.”

Rakentamisen helppous on kehittynyt

“Vielä parikymmentä vuotta sitten, kun rakensimme, oli yleistä tilata talopaketti niin sanotulla aluskate-asennuksella ja niin mekin teimme. Asensimme itse tiilet katolle ja teimme talon ulkovuorauksen, sillä halusimme saumattoman pystyverhouksen, joka ei sovi elementtirakentamiseen samalla tavalla kuin vaakaverhous.”

“Jetta-Talon talopakettien valmiusaste ja rakentamisen helppous ovat kehittyneet huimasti parinkymmenen vuoden aikana.”

“Rakensimme vielä autokatoksen ja varastorakennuksen, ja laitoimme pihaa kauniimpaan kuntoon uskollisesti joka kesä seitsemän vuoden ajan. Yhdeksäntenä kesänä muutimme kodistamme, ja uusi taloprojekti alkoi. Siinä vaiheessa meillä oli kuusi lasta, ja lähistölle Kymijoen varrelle oli kaavoitettu juuri uusi kaunis asuinalue. Saimme kaupungin tonttiarvonnasta vähän suuremman tontin jokinäköalalla.”

“Pidin valtavasti vanhasta talostamme ja se oli yhdessä pihan kanssa viehättävä kokonaisuus, mutta pihalla viihtyvinä ulkoilmaihmisinä meille oli haasteena että oleskelupiha oli tien puolella. Sinne paistoi ilta-aurinko, mutta tämä ilta-auringon puoleinen piha ei ollut kovin suojaisa. Uudella tontilla meillä oli mahdollisuus sijoittaa talo ilmansuuntiin ja luontoon nähden paremmalla tavalla.”

Energiatehokkuus tuo säästöjä

“Ensimmäisen talomme kohdalla mietimme muitakin vaihtoehtoja kuin Jetta-Taloa, mutta päädyimme Jetta-kotiin muun muassa energiatehokkuuden ja ekologisuuden ansiosta. Kun aloimme rakentaa toista kotiamme vuonna 2013, Teemu oli Jetta-Talolla töissä myyntiedustajana, joten valinta oli ilmeinen.”

“Myös energiatehokkuus oli lisääntynyt huimasti talojen rakentamisen välissä, ja uuden kotimme Thermo-Jetta-seinärakenteen myötä U-arvo on erittäin pieni. Lämmityskulut vaikuttavat pienentyneen vaikka neliöiden määrä on kasvanut 175:sta 240:een. Porakaivosta saatava maalämpö toki vaikuttaa asiaan myös.”

“Pystyimme uuden tontin myötä satsaamaan pihaan ja talon asetteluun uudella tavalla. Saimme aivan huimasti avaruutta oleskelutilaan, ja sieltä aukeavat ikkunat etelä-länsi-suuntaan. Tila tuntuu vielä paljon isommalta kuin paperilla, mutta olen tyytyväinen että emme nuukailleet neliöiden kanssa. Sijoitimme talon ihan tontin toiseen reunaan, niin saimme mahdollisimman laajan piha-alueen, jossa viettää aikaa.”

Yhdessä töitä uusien kotien eteen

“Jetta-Talo on ollut suuressa roolissa elämässämme, sillä kun Teemu lopetti nelisen vuotta sitten myyntiedustajana toimimisen, minä puolestani siirryin Jetta-Talolle töihin. Olen valmistunut sisustusarkkitehdiksi, ja pystyn samastumaan rakentajiin erittäin hyvin omien kokemusteni perusteella. Tekninen puoli kuitenkin hirvitti työn alkumetreillä.”

“Jaamme Teemun kanssa yhteisen työhuoneen Kouvolan Prisma-keskuksessa. Hän työskentelee Perustavalla, joka kuuluu Jetta-Talon yhteistyökumppaneihin. Meillä on työpöydät peräkkäin,

ja aluksi kun minulla oli asiakkaan kanssa tapaaminen, Teemu oli takanani auttamassa. Usein nämä tapaamiset järjestettiin sen vuoksi ilta-aikaan. Nyt tilanne on kääntynyt siihen, että hän kyselee minulta neuvoja talopaketteihin liittyvissä asioissa.”

“Jetta-Talon talomallien laatu ja muuntautumiskyky on upea, ja rakentamisiin on liittynyt hienoja kokemuksia. Kaikki se on vaikuttanut positiivisella tavalla meidän perheemme elämiseen ja asumiseen. Kodit ja rakentaminen ovatkin meille elämäntapa.”

Kiinnostuitko omasta Jetta-kodista? Ota yhteyttä alueesi edustajaan ja tutustu laajaan talomallistoomme!

Omannäköinen Jetta-koti!

Salmelan perhe asuu Etelä-Suomessa kahden lapsensa kanssa. He ovat olleet tyytyväisiä rakennusprosessiin ja että saivat tehdä omannäköisen Jetta-kodin.

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.