Markkinoiden paras saatavilla oleva JETTA 2.0 seinärakenne

Omakotitalon rakentaminen saa olla mukavaa!

Kun ryhdyt rakentamaan omakotitaloa, niin huolehdi näistä asioista ja rakennustyömaa ei tunnu työleiriltä. Meidän mielestämme työmaalla saa ja suorastaan pitää viihtyä!

Oletko kuullut omakotitalotyömaista, jotka uuvuttavat rakentajan, pistävät parisuhteen palasiksi ja talouden perikatoon? Mekin olemme, mutta harvemmin omilla työmaillamme. Siihen, että näitä projekteja ei tavallisesti osu Jetan kohdalle on muutama keskeinen syy.

Hyvä projektisuunnitelma varmistaa rakennusprojektin onnistumisen

Projektin suunnitteluvaiheesta asti Jetta-Talon alue-edustajat ja suunnittelijat pyrkivät luomaan realistisen kuvan siitä, mitä missäkin kohtaa projektia tapahtuu ja miten asiat etenevät. Tämä auttaa jäsentämään projektin eri työvaiheita ja sitä, mitä kukin vaihe vaatii. Kun ennakkoasetelma projektin käynnistyessä on totuudenmukainen, hommassa on helpompi onnistua. Voit ladata ilmaiseksi meidän Onnistu omakotitalon rakentamisessa – suunnitteluoppaan, jolla pääset hyvin alkuun.

Raskaat työvaiheet ammattilaisilta

Jetta-Talon talopakettivaihtoehdot antavat mahdollisuuden mitoittaa projekti oman osaamisen, ajankäytön ja elämäntilanteen mukaan. Runkovalmis toimitus vaatii luonnollisesti paljon enemmän työtä kuin levyvalmiiksi asti ammattilaisten rakentama talo. Arvioimalla omat resurssit ja mitoittamalla projektin niihin sopivaksi, koko homma pysyy mielekkäänä.

Työmaalla saa – ja suorastaan pitää – viihtyä
Omakotitalon rakentaminen on aina pitkä projekti. Tavallisesti aikajänne suunnittelupöydältä ja tontin hankkimisesta valmiiksi lasketaan kuukausissa ja lyhyessäkin projektissa kahden käden sormilla. Tämän vuoksi kannattaa myös pitää huolta siitä, että työmaa ei muutu työleiriksi. Voit esimerkiksi tutustua meidän yksinkertaiseen 12-vaiheen listaan.

Pidä huolta ainakin näistä:

Seuraa talouspuolta säännöllisesti

Hauskanpito ja budjetointi liittyvät harvoin toisiinsa, mutta hyvä budjetointi rakennusprojektin alussa ja riittävä seuranta projektin aikana tuovat mielenrauhaa. Se puolestaan on edellytys sille, että rakentamisesta voi nauttia. Kun talous on hallussa, projekti on hallussa.

Varaa riittävästi aikaa

Toinen olennainen asia rakentamiseen liittyvän stressin hallintaan on riittävä aikataulu. Levällään oleva työmaa stressaa taatusti, jos kuukauden päästä pitäisi muuttaa perheen kanssa uuteen pirttiin. Ylimääräinen kuukauden vuokra harvoin kaataa kenenkään taloutta, mutta joustavampi aikataulu tekee rakentamisesta taatusti mielekkäämpää.

Tee projektista yhteinen

Talkoot ja talkooeväät. Jokainen talon rakentanut tietää, miltä tuntuu esitellä valmista taloa tupaantuliaisissa ystäville, jotka olivat apuna hiomassa levyjen saumoja tai maalaamassa kattoja. Yhteinen tekeminen voi olla hyvää vastapainoa myös talkoisiin osallistujille – kaikki eivät halua rakentaa kokonaan omaa, joten mukaan pääseminen ja projektin seuraaminen on taatusti kiinnostavaa.

Muista varata lomaa myös rakentamisesta

Arkea, jossa teet työpäivän ja puuhaat illan rakennuksella jaksaa kyllä hetken, kun palkintona odottaa uusi koti. Kannattaa kuitenkin varata riittävän säännöllisesti vapaa viikonloppu myös rakennusprojektista ja pitää väliin viikko kokonaan vapaata. Näin homma ei muutu liian kuormittavaksi.

Katso taaksepäin huonoina päivinä

Toki työmaalla kuin työmaalla on aina päiviä, että elämä ei ole silkkaa juhlaa. Silloin on syytä pysähtyä, keittää kahvit sillä maalitahraisella keittimellä ja avata keksipaketti. Mitä olet saanut valmiiksi viimeisen kahden viikon aikana? Entä parin viimeisen päivän aikana? Isossa kuvassa projekti etenee usein varsin mukavasti, vaikka hetkellisesti olisikin vähän tahmeampaa.

Toivotamme antoisia rakennusprojekteja kaikille oman kodin rakentamista suunnitteleville!

 

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.