Markkinoiden paras saatavilla oleva JETTA 2.0 seinärakenne

Minikoti – pieniä koteja, suuria mahdollisuuksia

Minikoti tai minitalo on pieni asunto, joka on suunniteltu ja rakennettu tehokkaasti hyödyntämään tilaa, mutta samalla tarjoamaan kaikki tarvittavat mukavuudet asukkailleen.

Minikodin suunnittelussa korostetaan yleensä kompaktia kokoa, monikäyttöisyyttä ja kestäviä materiaaleja. Se sisältää kaikki perinteisen kodin mukavuudet, kuten keittiön, kylpyhuoneen, olohuoneen ja makuutilan, mutta vain pienemmässä mittakaavassa.

Söpöt tilaihmeet ovat saavuttaneet suosiota erityisesti niiden kyvystä tarjota edullinen asumisvaihtoehto. Tehokkaasti suunnitellut kodit ovat myös nousseet symboliksi kestävälle ja minimalistiselle elämäntavalle, jossa korostetaan käytännöllisyyttä ja ympäristötietoisuutta.

Miksi minikoti?

Koska sillä on monia houkuttelevia etuja.

Ensinnäkin ne ovat huomattavasti edullisempia kuin perinteiset asunnot, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon erityisesti nuorille aikuisille ja ensiasunnon ostajille. Lisäksi niiden pieni koko kannustaa omistajiaan vähentämään tavaramäärää ja omaksumaan minimalistisempaa elämäntapaa. Tämä taas edistää vähäisempää kulutusta ja ympäristöystävällisempää elämää.

Pienikokoinen talo omaa valtavan potentiaalin tulevaisuuden asumismuotona. Kaupunkien ylikansoittuessa ja kiinteistöjen hintojen jatkaessa nousuaan, ihmiset etsivät entistä innovatiivisempia ja kestävämpiä tapoja asua. Pienempi asumus tuo vastauksen tähän tarpeeseen, tarjoten kompaktin ja tehokkaan kodin oman kodin rauhalla.

Tulevaisuudessa teknologian kehitys voi parantaa entisestään minitalojen houkuttelevuutta. Aurinkopaneelit ja älykkäät energiaratkaisut tekevät pienistä kodeista entistäkin itsenäisempiä ja kestävämpiä. Lisäksi rakennustekniikan jatkuva kehittyminen mahdollistaa entistä nopeamman ja kustannustehokkaamman rakentamisen.

Jetta-Talon minikotimallit

Jetta-Talon valikoimassa minikodiksi luokiteltavia pieniä omakotitaloja on useita. Pienin malli on huoneistoalaltaan 49 m2, ja lisäksi saatavilla on viisi muuta alle 80 neliömetrin kokoista mallia. Kaarna-minitalomallit ovat ulkoasultaan funkistyylisiä, moderneja ja klassisen pelkistettyjä.

Kaarna 49 on talomalleistamme pienin. Hyvin suunniteltuihin 49 neliömetriin mahtuu kuitenkin yllättävän paljon: parisängylle sopiva makuuhuone reilulla kaappitilalla, avara tupakeittiö ja jopa sauna. Talossa on varaus myös takalle.

Kaarna 49 + 17 on laajennettu malli Kaarna 49:stä. Siinä saunatilat on sijoitettu erilliseen osioon, johon on kulku ulkokautta keskellä olevalta terassilta. Näin itse asuinrakennukseen on saatu tilaa erilliselle wc:lle ja kodinhoitohuoneelle.

Kaarna 58 -minitalomallissa mukaan on makuuhuoneen, tupakeittiön ja saunan lisäksi saatu työhuone, joka toimii tarvittaessa myös pienenä makuuhuoneena.

Kaarna 62:ssa tilavaan tupakeittiöön tulee runsaasti valoa koko seinän leveydelle sijoitetuista ikkunoista ja lasiovesta, joka johtaa leveälle terassille. Toiselle sivulle sijoitetun kuistin yhteydessä on pieni varasto. Mallista löytyvät myös iso makuuhuone, kodinhoitohuone ja sauna.

Kaarna 68 -minitalo puolestaan sisältää tupakeittiön, kaksi makuuhuonetta, saunan ja kylpyhuoneen sekä erillisen wc:n. Kylpyhuoneen toiseen päätyyn on varattu kaappitilaa niin, että se toimii pienenä kodinhoitohuoneena.

Raanu 79 on perinteisemmän näköinen pieni omakotitalo, joka menee vielä minitalonkin mittoihin. Kaksi makuuhuonetta, olohuoneen ja keittiön, kylpyhuoneen ja saunan sekä erillisen wc:n sisältävä pohjaratkaisu on selkeän toimiva eikä hukkaneliöitä ole.

Olisiko minitalo sinulle sopiva asumisen ratkaisu?

Ota yhteyttä meihin, niin kerromme mielellämme lisää minitalojen talopaketeista. Oman alueesi Jetta-Talo-edustajan yhteystiedot löydät täältä.

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.