Jetta-Talon talopaketin ja omatoimirakentamisen yhdistäminen on oivallinen ratkaisu. Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon, kun valitset omatoimirakentamisen ratkaisuksi omaa Jetta-kotiasi pystyttäessä.
Omatoimirakentaminen, hartiapankkirakentaminen, pitkästä tavarasta rakentaminen – suomalaiset tykkäävät rakentaa talonsa itse, ja niinpä asialle on monta nimeä. Jetta-Talon talopaketin ja omatoimisen rakentamisen yhdistäminen on oivallinen ratkaisu, kun haluat kotiisi omaa kädenjälkeä mutta tahdot säästää ylimääräistä aikaa ja vaivaa.
Oman talon rakentaminen on lähes aina ainutkertainen projekti, ja siihen liittyy paljon erilaisia odotuksia. Yksilöllisten toiveiden toteutuminen on tärkeää, samoin kuin luotettavien yhteistyökumppanien löytäminen. Usein kaikkein tärkein raami taloprojektille on kuitenkin hinta, ja sen tiputtamiseen on erinomainen ratkaisu rakentaa omin voimin.
Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon, kun valitset omatoimirakentamisen ratkaisuksi omaa Jetta-kotiasi pystyttäessä.
Kuinka paljon aikaa ja osaamista sinulla ja lähipiirilläsi on?
Kun alat suunnitella rakennusprojektia kanssamme, kannattaa kartoittaa mitä kaikkea osaamista sinulta ja perheeltäsi löytyy, ja kuuluuko lähipiiriinne esimerkiksi auttamishalukas rakennusammattilainen tai LVI-osaaja.
Organisoimalla urakan itse ja rakentamalla niin paljon itse kuin pystyt, säästö voi olla melkoinen. Suunnitelmien laatimisessa on kuitenkin syytä olla realisti, sillä rakennusprojektiin kuluvaa aikaa aliarvioidaan usein.
Omatoimirakentajan on syytä hallita jonkin verran rakennussäädöksiä ja rakentamiseen liittyvää lainsäädäntöä. On myös työvaiheita, jotka kannattaa jättää suosiolla ammattilaiselle, esimerkiksi lattiavalu. Silloin voi olla varma, että esimerkiksi kaadot lattiakaivoihin on tehty juuri oikein.
Jetta-kodin pystyttäminen käy näppärästi omatoimirakentajaltakin.
Osaatko arvioida oikein työn määrän?
Omatoimirakentamisen paras puoli monelle on, että pääsee samaan aikaan olemaan sekä työn tilaaja että sen tekijä. Koska omatoimirakentajan pitää ehtiä tehdä elämässään muutakin, sekä huolehtia omasta ja läheistensä jaksamisesta keskellä urakkaa, on joka tapauksessa syytä harkita tarkkaan mitä kaikkea lopulta tekee itse.
Koska oman työn määrä on helpompaa arvioida ala- kuin yläkanttiin, myös kokonaiskustannukset voivat olla ennakoitua suuremmat. Jos oikein huonosti käy, parin tunnin työhön saattaakin vierähtää viikko, jolloin taas kaikki muu viivästyy ja rahaa voi mennä samalla hukkaan.
Aikaa siis kannattaa budjetoida aina mieluummin liikaa, ei liian vähän.
Ovatko hyödyt ja haasteet tasapainossa?
Suurin kuluerä rakennusprojektissa syntyy käytännössä aina työntekijöiden palkoista. Niinpä tekemällä mahdollisimman paljon itse on mahdollista säästää huomattavia summia.
Kun Jetta-Talon rakentaa omatoimisesti, rakentamisaikataulussa on joustoa elämäntilanteiden mukaan. Sen lisäksi suunnitelmia voi tarvittaessa muuttaa matkan varrella, jos jokin tietty ratkaisu ei vaikutakaan enää mieluisalta.
Itse rakennettuun taloon liittyy myös tunnearvoa, ja vaikka omatoimirakentajien urakoista liikkuu kaikenlaisia kauhutarinoita, todella monelle rakentajalle on projektista jäänyt paljon hienoja muistoja. Perheen ja ystävien kanssa yhdessä tekeminen on parhaimmillaan unohtumattoman mukavaa, ja mahdollisille takaiskuillekin on mahdollista nauraa kun omaan, itse tehtyyn kotiin pääsee muuttamaan.
Kannattaa siis ehdottomasti harkita omatoimirakentamista vaihtoehtona, kun hankit oman Jetta-kotisi. Meiltä löydät aina juuri sopivat ratkaisut talopakettisi pystyttämistä varten. Tutustu ideamallistoomme ja etsi oman alueesi Jetta-edustaja!