Kaikki tieto yhdestä paikasta – myJETTA palvelu

Omakotitalon rakennuskustannukset: tämä kaikki tulee ottaa huomioon

erilainen hinta erilaisilla taloilla

Omakotitalon rakentaminen. Monia se innostaa, toisia hiukan pelottaa. Talon rakentaminen on aina iso investointi, johon liittyy merkittäviä taloudellisia päätöksiä.

Talopaketin rakentaminen on suosittu vaihtoehto omakotitalon hankkimiseen, koska se tarjoaa usein lähes valmiin paketin. Rakentaja voi valita haluaako pelkän talon rungon tai sisustusta vaille valmiin talon. Talopaketin avulla rakentamisprosessi on usein nopeampaa ja helpompaa, verrattuna täysin räätälöidyn talon rakentamiseen. Omakotitalon rakennuskustannukset vaihtelevat kuitenkin myös talopaketin rakentamisen osalta, joten tarkkana saa olla.

Ennen talonrakennusprojektiin lähtemistä on tärkeää ottaa asioista selvää ja suunnitella huolellisesti, jotta omakotitalon rakennuskustannukset eivät yllätä kesken projektin. Yksin ei kuitenkaan tarvitse arvailla, sillä Jetta-Talon ammattilaiset antavat kaiken tarvittavan tiedon omakotitalosta haaveilevalle.

Omakotitalon rakentamisen hinta: hintalappu koostuu pääosin viidestä osasta

Kuten yllä todettiin, omakotitalon rakentamisen hintalappu ei ole yksiselitteinen asia, sen koostuessa useista eri osista. Listasimme alle kuluerät:

  • Tontin ostohinta.
  • Maanrakennustyöt ja siihen liittyvät suunnitelmat, liittymät ja kaavoituskustannukset sekä perustukset.
  • Talopaketti, jonka hintaan vaikuttaa niin talon koko, valittu talomalli ja erityisesti toimitussisältö.
  • Luvat ja palkat. Rakentamiskustannuksiin tulee lisätä myös rakennusluvan hakemisesta aiheutuvat kulut, työmaakustannukset rakentamisen ajalta sekä pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan palkat.
  • Talotekniikka ja kalustaminen.

Vaikka pihatyöt ja sisustaminen eivät suoranaisesti vaikuta itse talon rakentamiseen, niin suosittelemme huomioimaan nämä kaksi asiaa budjetoinnissa! Usein vanha sisustus ei sovi uuteen kotiin ja uudelleen sisustaminen voi tehdä yllättävän suuren loven budjettiin.

Jetta-Talon hintatakuu

Jetta-Talon tarjoama hintatakuu takaa sen, etteivät omakotitalon rakennuskustannukset muutu kesken projektin. Sopimuksessa lukeva kauppahinta pitää sovitun mukaisesti ja on sidottu kirjattuun toimitusaikaan ja -laajuuteen. Mahdolliset rakennuskustannusten muutokset eivät siis koske nimensä paperiin laittanutta rakentajaa, joten Jetta-Talon rakentaja voi siis nukkua yönsä rauhassa.

Hanki unelmiesi koti vaivattomasti! Kysy lisää muuttovalmiista talopaketeista alueesi edustajalta ja tutustu laajaan talomallistoomme – Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotia!

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.