Kaikki tieto yhdestä paikasta – myJETTA palvelu

Ohjeita ensimmäisen omakotitalon rakentajalle

Aikatauluta oikein. Pysy budjetissa. Suunnittele täydellinen pohjapiirustus. Huomioi yksityiskohdat hyvissä ajoin. Vältä virhevalinnat. Ensimmäisen omakotitalon rakentaminen voi olla vasta-alkajalle haastava paketti, mutta lupaamme, että siinä voi onnistua hyvin.

Opi muiden kokemuksista, etsi tietoa ja pohdi omia tarpeitasi omakotitalolta

Netin keskustelupalstoja lukiessaan törmää usein tunnustuksiin, että vasta ensimmäisen rakennetun omakotitalon jälkeen on ymmärretty, mitä olisi kannattanut tehdä toisin erilaisten taloprojektiin liittyvien valintojen, rakennusprosessin ja talon suunnittelun suhteen. Rakennusprosessin vaiheet ovat saattaneet viivästyä, matkan varrelle on tullut odottamattomia yllätyksiä ja jotkin tilat ovat ehkä osoittautuneet turhiksi, kun taas joillekin muille toiminnoille onkin huomattu tarvetta.

Ensimmäistä omakotitaloaan suunnitteleville tällaiset jaetut kokemukset ovat kullanarvoista luettavaa. Mitä paremmin aiheeseen perehtyy, sitä todennäköisemmin voi itse välttää tyypilliset sudenkuopat. Pienetkin asiat, kuten siivouskomeron sijoittaminen epäkäytännölliseen paikkaan, puuttuvat pistorasiat tai liian vähäinen säilytystila, voivat hankaloittaa arkea uudessa talossa yllättävän paljon – isommista ongelmista puhumattakaan.

Budjetti ja aikataulu toki asettavat aina rajat omakotitaloprojektille, ja harvoin on rakennusprojektia, jossa ei jouduttaisi tekemään jonkinlaisia kompromisseja toiveiden ja toteutuksen suhteen. Hyvää on kuitenkin se, että itse rakentaessaan voi vaikuttaa siihen, minkä asioiden välillä kompromisseja tehdään ja millaisiin lopputuloksiin niiden kautta päädytään. Aikataulun ja kustannusten realistinen arviointi ei ole ensimmäistä taloa rakennettaessa välttämättä helppoa, joten arviot on hyvä tehdä mieluummin ylä- kuin alakanttiin. Toistuessaan budjetoitua kalliimmat valinnat – esimerkiksi hintavammat keittiökaapistot, laatat ja parketit – kasvattavat merkittävästi todellisia kustannuksia.

Jotta tiedät, mitä kaikkea on huomioitava ja mistä asioista ei kannata tinkiä, etsi tietoa rakennusprosessista ja sen vaiheista, vertaile erilaisia omakotitalon rakentamisen vaihtoehtoja ja tutustu eri talotehtaisiin sekä talomalleihin.

Mieti erityisesti sitä, mitkä sinun perheesi tarpeet omalta talolta ovat ja kuinka ne todennäköisesti tulevat talossa asuttujen vuosien aikana muuttumaan. Pohjaratkaisu on yksi tärkeimmistä mietittävistä asioista talon toimivuuden kannalta – lue, millainen on toimiva omakotitalon pohjaratkaisu.

Valitse avuksesi luotettavat ja kokeneet rakentamisen ammattilaiset

Mitä vähemmän itsellä on tietoa omakotitalon rakentamisesta, sitä tärkeämpää on hyödyntää alan asiantuntijan osaamista. Oikein valittujen, luotettavien yhteistyökumppanien kanssa omakotitalon rakentamiseen liittyvät yllätysmomentit vähenevät huomattavasti ja sellaisetkin asiat, joita itse et osaisi ottaa huomioon, tulevat nostettua esille.

Jokaisella oman kodin rakentajalla ovat varmasti toiveina sujuva rakennusprosessi, järkevissä rajoissa pysyvät kustannukset sekä terve ja tyylikäs talo, jossa voi elää toimivaa arkea. Kaikissa näissä asioissa tavoitteeseen pääseminen vaatii kuitenkin hyvin monien yksityiskohtien huomiointia.

Jetta-Talon lähes 40 vuoden kokemus omakotitalojen toimittamisesta on varma pohja omakotitaloprojektin onnistumiselle. Kaikki lähtee toiveistasi ja tarpeistasi, joiden pohjalta hiomme yhdessä juuri sopivan talopaketin, joko valmista talomalliamme hyödyntäen tai omiin piirustuksiisi perustuen. Talojemme laatutaso on erittäin hyvä ja toimituksemme ovat luotettavat, joten voit huoletta keskittyä rakennusprojektisi muihin hoidettaviin asioihin.

Sen lisäksi että hoidamme oman tonttimme eli talopaketin toimituksen, autamme myös mielellämme sinua löytämään luotettavat yhteistyökumppanit muihin rakentamisen vaiheisiin. Alueellisista yhteistyöverkostoistamme löytyvät ­­mm. arkkitehdit, sähkösuunnittelijat, maarakentajat ja muurarit, joiden ammattitaidosta meillä on hyviä kokemuksia.

Ensimmäinenkin omakotitalo voi olla täydellinen ­– ota Jetta-Talon osaaminen avuksesi heti alusta lähtien

Kanssamme ensimmäisen omakotitalon ei tarvitse olla harjoituskappale. Aloita ensimmäisen omakotitalosi suunnittelu yhdessä kanssamme ja hyödynnä ammattitaitoamme kaikissa rakentamisprosessin vaiheissa. Autamme mielellämme toteuttamaan omakotitaloprojektisi niin, että jo ensimmäisestä talostasi tulee täydellinen perheenne tarpeisiin.

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous talopaketista. Oman alueesi Jetta-Talo-edustajan yhteystiedot löydät täältä

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.