Kaikki tieto yhdestä paikasta – myJETTA palvelu

Jetta-Talon puutalopaketti on ekologinen tapa rakentaa

Jetta-Talon puutalopaketti on kestävän kehityksen mukainen vaihtoehto rakentamiselle. Puurakentaminen on ympäristöystävällinen valinta, sillä puu on uusiutuva ja luonnonmukainen materiaali, joka sitoo hiiltä pitkään.

Puu rakennusaineena on luja, lämpöä varaava, uusiutuva ja luonnonmukainen materiaali, jonka jalostaminen rakennusmateriaaliksi kuluttaa vähän luonnonvaroja.

Puurakentaminen on kestävän kehityksen kannalta erittäin järkevä vaihtoehto. Puu on luja ja lämpöä varaava materiaali, joka on uusiutuva ja luonnonmukainen. Jetta-Talon puutalopaketti on valmistettu lähimetsien puusta, jonka jalostaminen rakennusmateriaaliksi kuluttaa vähän luonnonvaroja. Jetta-Talon talopaketit ovat kaikki jo lähtökohtaisesti kestävän kehityksen koteja.

Taimesta taloksi – valmistettu lähimetsien puusta

Lähellä tuotetun, kotimaisen, viereisellä sahalla jalostetun puumateriaalin ekologinen selkäreppu on pieni ja näin Jetta-Talon talopaketit ovat kaikki jo lähtökohtaisesti kestävän kehityksen koteja. Rakennusta purettaessa puu on täysin kierrätettävissä ja käytettävissä mm. energiantuotannossa – vähentäen näin osaltaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Puusta valmistettujen Jetta-kotien tarina alkaa lähiseuduilta kaadetuista puista, jotka kuljetetaan sahalle. Jetta-Talon tytäryhtiö JET-Puu Oy sahaa puut ja sieltä matka jatkuu samalla tontilla sijaitsevalle Jetta-Talolle. Matka on lyhyt, eikä kuljetukseen tuhlata turhaan aikaa ja energiaa. Tuotannossa valmistetaan talopaketit, yksilölliset Jetta-kodit suunnittelijoidemme viimeistelemien teknisten kuvien mukaan. Talojen valmistuksessa syntyvä hukkamateriaali kierrätetään asianmukaisesti.

Kotimainen puutalo on hiilinielu​

Puusta valmistetut Jetta-kodit ovat hiilinieluja. Metsä sitoo tehokkaasti hiiltä, ja puusta valmistettu talo jatkaa hiilen sitomista hidastaen näin ilmastonmuutosta. Mitä pidempään talo on pystyssä, sitä pidempään se myös sitoo hiiltä. Jokainen talon puukuutio sitoo noin tonnin hiilidioksidia, joka on poissa ilmakehästä. Puusta valmistettu omakotitalo sitoo hiiltä keskimäärin perheen kymmenen vuoden autoilun tai kymmenen etelänloman verran.

Puun jalostaminen sahatavaraksi vie vähemmän energiaa kuin esim. sellun valmistaminen. Jetta-Talo on laadukas, pitkäikäinen tuote, joka säilyy tuleville sukupolville. Puutalon rakentaminen on ilmastoteko.

Tee ekoteko – rakenna puusta​

JET-Puu Oy huomioi ympäristön ekologiset arvot raaka-aineen hankinnassa, tuotteen valmistuksessa ja tuotteiden toimituksissa loppukäyttäjille. Raaka-aine hankitaan toimittajilta, joilla on sertifioitu puun alkuperäisketjun seurantajärjestelmä PEFC. JET-Puu Oy sitoutuu toiminnassaan noudattamaan puun alkuperäketjustandardin vaatimuksia sekä ILO:n julkistuksen työelämän perusperiaatteita ja oikeuksia.

Jetta-Talon talopakettien hiilensitominen alkaa jo viereisellä JET-Puun sahalla. Lähimetsien puut siirtyvät talotehtaalle kestävän kehityksen mukaisesti, mahdollisimman pienillä logistisilla päästöillä ja kustannuksilla. Rakennusta purettaessa puu on täysin kierrätettävissä ja käytettävissä mm. energiantuotannossa – vähentäen näin osaltaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Puutalo rakentaminen on ilmastoteko, ja Jetta-Talon puutalopaketti tarjoaa ekologisen ja kestävän vaihtoehdon omakotitalon rakentajalle. Tee ekoteko – rakenna puusta!

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.