Kaikki tieto yhdestä paikasta – myJETTA palvelu

Mitä talomyyjä tekee? – Valitse talomyyjä tarkasti

Rakentaminen alkaa tontin valinnasta ja perustuksen tekemisestä. Rakennusprojekti on kuitenkin alkanut jo suunnittelun osalta paljon aiemmin. Mikä siis on se ensimmäinen askel, johon pitäisi kiinnittää huomiota? Se on osaavan ja luotettavan talomyyjän valinta.

Halusimme kirjoittaa aiheesta, vaikka tiedämme, että aihe saattaa aiheuttaa kulmien kurtistelua. Nostamme kuitenkin kissan pöydälle ja toivomme, että avauksemme herättää yhä useamman miettimään, miten alalla tehdään kauppaa.

Mitä talomyyjä tai edustaja oikeastaan tekee?

Talomyyjä on tehtaan edustaja, joka auttaa rakentajaa suunnitteluvaiheesta eteenpäin. Edustajien tehtävä on selvittää, millainen talopaketti kenellekin sopii, auttaa suunnittelemaan, miten se kannattaa toteuttaa ja tehdä lopulta sopimus toimituksesta.

Joissain paikoissa edustajien vastuu päättyy hintaneuvottelun jälkeen tehtävään sopimukseen. Me Jetta-Talolla haluamme, että edustajamme hoitavat myös yhteydenpitoa projektin aikana ja auttavat esimerkiksi reklamaatiotilanteiden käsittelyssä ja erilaisten ongelmien ratkomisessa.

Mutta yleisesti ottaen talotehtaiden edustajat ovat siis myyjiä, joiden tehtävänkuva vaihtelee hieman tehtaasta riippuen.

Mistä tunnistat hyvän talomyyjän?

Kuten kaikilla aloilla, myös talopakettipuolella on hyviä ja huonoja myyjiä. Hyvän myyjän tunnistaminen on kuitenkin keskeisen tärkeää, jotta yhteistyö on luontevaa ja mukavaa läpi koko projektin.

Jokainen myyjä tekee työtään aina omalla persoonallaan ja hyvin erilaiset ihmiset voivat olla erinomaisia myyjiä. Kaikkia myyjiä ei ole tehty samasta puusta, mutta tunnistimme joukon keskeisiä tekijöitä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota talomyyjää valitessa.

1. Kiinnostus sinun projektiasi kohtaan
Talon rakentaminen on iso urakka, johon sitoutuu paljon aikaa ja rahaa. Hyvä talomyyjä tietää, että nyt ollaan tekemisissä yhden elämäsi suurimman hankinnan kanssa. Hän on vilpittömän kiinnostunut auttamaan sinua onnistumaan.

2. Asiantuntemus omakotitalon rakentamisesta
Hyvä myyjä tuo asiantuntemusta avuksesi projektin suunnitteluun. Hän hyödyntää omaa ja tehtaan osaamista ja kokemusta teknisistä seikoista, projektin läpiviennin suunnittelusta ja rahoituksesta, ja auttaa näin ottamaan huomioon asioita, joita voisi muuten jäädä huomaamatta. Kun asioita huomioidaan fiksusti ja aikaisessa vaiheessa, voidaan myös saavuttaa säästöjä itse toteutuksessa.

3. Hyvä myyjä ei pelkää puhua kanssasi vaikeistakaan asioista
Hyvä myyjä on myös talousrealisti. Hän kertoo suoraan suunnittelun alkuvaiheessa, mikäli budjettisi on epärealistisen pieni. Näin vältetään ainakin se, että jo kättelyssä tiedetään, ettei budjetti tule kestämään. Neuvottelu pankin kanssa voi nimittäin olla todella vaikeaa, mikäli lainoitus on laskettu kireäksi jo alkuvaiheessa. Hyvä myyjä ei pyri tekemään kauppaa jokaisen asiakkaan kanssa vaan niissä tilanteissa, joissa suunniteltu kokonaisuus on oikeasti järkevä toteuttaa.

Tähän kohtaan lienee syytä huomauttaa, että monesti rakennusprojektit paisuvat, kun nälkä kasvaa syödessä ja kotiin valitaankin hieman arvokkaampia materiaaleja ja parempia varusteita. Ja toki rakentamisen aikana voi tulla myös ennakoimattomia haasteita, jotka vaikuttavat budjettiin.

Olennaista kuitenkin on, että lähtökohdat ovat koko projektin osalta realistiset, kun kaivurin kauha lyödään maahan ensi kertaa.

4. Kauppaa ei tarvitse tehdä väkisin
Hyvä myyjä ei painosta Sinua tekemään päätöstä. Hän ymmärtää, että kun hankinta on suuri, myös harkinta vie aikaa. Hän myös ymmärtää, että hänelle projektisi on yksi muiden joukossa, mutta Sinulle se ainoa ja kaikkein tärkein. Tämän vuoksi hän pitää yhteyttä ja on aktiivinen, mutta kohteliaalla ja avuliaalla tavalla.

5. Hyvän myyjän kanssa yhteistyö vain tuntuu oikealta
Hyvän myyjän kanssa asioidessaan tietää, että tämän tyypin kanssa on mukava tehdä kauppaa. Kun perusluottamus on olemassa, omista unelmista ja tarpeista voidaan puhua luottamuksellisesti ja keskustella projektiin liittyvät ilot ja surut yhdessä.

Jetta-Talon edustajat ovat apunasi tontin valinnasta alkaen

Jetta-Talon edustajat – siis omat talomyyjämme – auttavat Sinua rakentamaan unelmataloasi suunnittelupöydältä eteenpäin. Kaikkein parhaan lopputuloksen pystymme tarjoamaan, kun otat edustajamme mukaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Keskustelemme mielellämme unelmatalostasi ja perheenne tarpeista kanssanne jo ennen tontin valintaa. Näin saat asiantuntijamme osaamisen avuksi jo, kun arvioitte, millaiselle tontille unelmatalonne sopii ja miten harkitsemanne tontin kaavamääräykset vaikuttavat toteutukseen. Samalla saadaan käytyä läpi budjettia ja projektin läpivientiä ylipäänsä.

Juodaan kahvit ja jutellaan!

Etsi lähin alue-edustajasi

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.