Kaikki tieto yhdestä paikasta – myJETTA palvelu

Minitalo edustaa tulevaisuuden asumista

Muutaman viime vuoden aikana maailmalla on levinnyt minitalobuumi, joka on herättänyt paljon kiinnostusta myös Suomessa. Yhä useammalle minitalo tai ainakin totuttua pienempi omakotitalo on varteenotettava vaihtoehto 150-neliöisen talon sijaan.

Muutaman viime vuoden aikana maailmalla on levinnyt minitalobuumi, joka on herättänyt paljon kiinnostusta myös Suomessa. Yhä useammalle minitalo tai ainakin totuttua pienempi omakotitalo on varteenotettava vaihtoehto 150-neliöisen talon sijaan.

Mikä minitalosta tekee niin kiinnostavan? Syitä on useita.

Minitalo-innostus on lähtenyt liikkeelle ennen kaikkea ideologisista syistä: nykyään ei enää haluta haalia niin paljon tavaraa ympärilleen, joten vähempikin tila riittää. Oma hiilijalanjälki myös mietityttää monia, ja pienessä talossa se on mahdollista minimoida. Minitalo on ekologinen ratkaisu tiedostavalle ihmiselle, joka haluaa omalta osaltaan vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin.

Minitalon hinta on luonnollisesti myös pienempi kuin isomman omakotitalon. Sille riittää pienempikin tontti, talon hankintakustannukset ovat matalat ja ennen kaikkea asumiskustannukset pysyvät pienempinä.

Yli 60 prosenttia suomalaisista haluaa edelleen asua omakotitalossa, mutta kaikilla ei välttämättä ole tarvetta suurelle talolle. Yksinasujia on yhä enemmän kaikissa ikäluokissa, ja samoin pariskuntia, joilla ei ole lapsia tai lapset eivät enää asu kotona. Silloin minitalo on täydellinen ratkaisu.

Toisaalta minitalojen kysyntää lisää se, että ne sopivat hyvin myös loma-asunnoiksi. Minitalo on myös toimiva lisärakennus tontille, kun tarvitaan lisätilaa vaikkapa pienimuotoisen yritystoiminnan pyörittämiseen tai omaa rauhaa itsenäistyvälle nuorelle.

Pienestä koostaan huolimatta minitaloissa on kaikki tilat ja toiminnot, jotka nykypäivän asumisessa tarvitaan – ne on vain suunniteltu tavallista kompaktimpaan kokoon. Minitaloissa motto ”vähemmän on enemmän” toteutuu käytännössä.

Jetta-Talon minitalomallit

Jetta-Talon valikoimassa minitaloksi luokiteltavia pieniä omakotitaloja on useita. Pienin malli on huoneistoalaltaan 49 m2, ja lisäksi saatavilla on viisi muuta alle 80 neliömetrin kokoista mallia. Kaarna-minitalomallit ovat ulkoasultaan funkistyylisiä, moderneja ja klassisen pelkistettyjä.

Kaarna 49 on talomalleistamme pienin. Hyvin suunniteltuihin 49 neliömetriin mahtuu kuitenkin yllättävän paljon: parisängylle sopiva makuuhuone reilulla kaappitilalla, avara tupakeittiö ja jopa sauna. Talossa on varaus myös takalle.

Kaarna 49 + 17 on laajennettu malli Kaarna 49:stä. Siinä saunatilat on sijoitettu erilliseen osioon, johon on kulku ulkokautta keskellä olevalta terassilta. Näin itse asuinrakennukseen on saatu tilaa erilliselle wc:lle ja kodinhoitohuoneelle.

Kaarna 58 -minitalomallissa mukaan on makuuhuoneen, tupakeittiön ja saunan lisäksi saatu työhuone, joka toimii tarvittaessa myös pienenä makuuhuoneena.

Kaarna 62:ssa tilavaan tupakeittiöön tulee runsaasti valoa koko seinän leveydelle sijoitetuista ikkunoista ja lasiovesta, joka johtaa leveälle terassille. Toiselle sivulle sijoitetun kuistin yhteydessä on pieni varasto. Mallista löytyvät myös iso makuuhuone, kodinhoitohuone ja sauna.

Kaarna 68 -minitalo puolestaan sisältää tupakeittiön, kaksi makuuhuonetta, saunan ja kylpyhuoneen sekä erillisen wc:n. Kylpyhuoneen toiseen päätyyn on varattu kaappitilaa niin, että se toimii pienenä kodinhoitohuoneena.

Raanu 79 on perinteisemmän näköinen pieni omakotitalo, joka menee vielä minitalonkin mittoihin. Kaksi makuuhuonetta, olohuoneen ja keittiön, kylpyhuoneen ja saunan sekä erillisen wc:n sisältävä pohjaratkaisu on selkeän toimiva eikä hukkaneliöitä ole.

Olisiko minitalo sinulle sopiva asumisen ratkaisu?

Ota yhteyttä meihin, niin kerromme mielellämme lisää minitalojen talopaketeista. Oman alueesi Jetta-Talo-edustajan yhteystiedot löydät täältä.

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.