Markkinoiden paras saatavilla oleva JETTA 2.0 seinärakenne

5 syytä rakentaa puutalo elementeistä

Puutalo on kodiksi erinomainen valinta ja se on viisasta rakentaa nimenomaan talopakettina valmiista elementeistä. Kokosimme näiden väitteiden tueksi viisi tärkeintä perustelua, joihin me Jetta-Talolla uskomme.

1. Puutalo on ekologinen

Materiaalina puu on luonnonmukainen, uusiutuva ja ekologinen. Kun puuaines vielä saadaan mahdollisimman läheltä, saadaan myös kuljetusten haitalliset ympäristövaikutukset minimoitua. Jetta-Talon puutaloihin käytettävä puuaines tulee suoraan lähimetsistä ja se tuotetaan puutavaraksi talotehtaan omalla sahalaitoksella, joka sijaitsee aivan talotehtaan vieressä.

Valmiin puutalon energiatehokkuudella on myös selkeä yhteys ekologisuuteen. Nykyaikaiset puutalot ovat energiatehokkuudeltaan aivan eri maata kuin vaikkapa 1950-luvulla rakennetut rintamamiestalot. Jetta-Talon puutalojen energiatehokas ulkoseinärakenne eristää erityisen hyvin lämpöä, minkä ansiosta lämmitys vaatii vähemmän energiaa.

2. Puutalossa yhdistyvät perinteinen kodikkuus ja kauneus

Puutaloilla on Suomessa pitkät perinteet ja monen mielestä suomalaiseen maisemaan sopivat parhaiten nimenomaan puutalot. Ne ovat kauniita ja tyyliltään luonnonläheisiä. Tyypillisesti puutaloa ajatellaan idyllisenä vanhan ajan ilmentymänä, mutta yhtä hyvin puutalo voi olla myös kauniin moderni.

Puu materiaalina varaa lämpöä ja myös mielikuvana puutaloihin liitetään usein lämmin tunnelma. Kun puutalon luonnonläheinen tyyli jatkuu myös sisätiloissa, kokonaisuus on kodikas ja viihtyisä. Puu materiaalina on elävä ja persoonallinen: jokainen lauta on puunsyiltään vähän erilainen, aivan kuten talossa eletyt päivätkin.

3. Elementeistä rakennettu puutalo on luotettavan tasalaatuinen

Kuivissa olosuhteissa tehtaalla valmistuvat puutaloelementit ovat aina priimaa, sillä sääolosuhteet eivät aiheuta vaihtelua niiden laatuun. Jetta-taloissa rakentamisen kuivaketju on katkeamaton alusta loppuun saakka aina siihen asti, kun talopaketin elementit pystytetään perustusten päälle ja katon alle säältä suojaan. Elementtien rakenne on myös kosteusteknisesti erinomainen, tiivis, energiatehokas ja homehtumaton. Se on loistava lähtökohta terveen talon rakentamiselle.

Jetta-Talojen puutalopaketit valmistuvat laadukkaista materiaaleista, jotka olemme huolella valinneet parhailta tavarantoimittajilta. Esimerkiksi Ruukin katot, Isoverin eristeet ja Pihlan ikkunat ovat varmasti tuttuja suurimmalle osalle taloprojektia suunnittelevista, ja meillä ne kuuluvat osaksi tarkkaan mietittyä kokonaisuutta.

4. Puutalossa rakentamisen ja asumisen kustannukset ovat edulliset

Yleisesti ottaen puurunkoinen talo on kaikkein edullisin kodin rakentamisen vaihtoehto, ja siksi suurin osa omakotitalon rakentajista päätyykin valitsemaan sen. Rakennusmateriaalina puun edullisuutta lisäävät sen saaminen läheltä, jolloin kuljettamisesta ei aiheudu turhia kustannuksia, ja toisaalta puun helppo työstettävyys, joka mahdollistaa helpon käsittelyn ja monipuoliset käyttötarkoitukset.

Säästöjen kannalta myös puutalon energiatehokkuus on erittäin tärkeä tekijä. Jetta-talojen seinärakenne minimoi ilmavuodot ja katkaisee tehokkaasti kylmäsillat, jolloin energiaa ei kulu hukkaan, tuotettu lämpö tulee käytettyä tehokkaasti ja lämmityskustannukset pysyvät pienempinä.

5. Puutalo on nopea rakentaa elementeistä

Kun taloprojektin halutaan toteutuvan reippaalla aikataululla, elementeistä valmistuva puutalo on yksi parhaista vaihtoehdoista. Erityisesti silloin, kun Jetta-Talon talopaketti toimitetaan levyvalmiina, projekti on mahdollista saada etenemään hyvinkin nopeasti.

Levyvalmiissa toimituksessa talopakettiin kuuluvat perustukset, lattiavalu, LVI- ja sähkötyöt kalusteineen, ulkoverhous ja väliseinät levypinnalla. Halutessaan toimituksen voi täydentää vaikkapa saunakalusteilla, minkä jälkeen taloon tarvitaan enää pintamateriaalit ja kalusteet.

Aloita oman puutalosi suunnittelu Jetta-Talon kanssa!

Ota yhteyttä meihin – lähes 40 vuoden kokemuksella osaamme auttaa sinua saamaan juuri toiveidesi mukaisen puutalon. Oman alueesi Jetta-Talo-edustajan yhteystiedot löydät täältä.

 

Talounelmat todeksi – liity unelmalistalle

Lähde matkalle kohti talounelmiesi toteuttamista. Liity Unelmalistalle ja lähetämme sähköpostiisi inspiraatiota, hyötytietoa sekä ajankohtaisia kampanjoita. Voit poistua listalta milloin haluat.

"*" näyttää pakolliset kentät

Minulla on jo tontti
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä tai kysy lisää

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.